henrik-ekgren-1.jpg
Henrik Ekgren.

Henrik Ekgren ny vd på VVS Installatör

Henrik Ekgren, vd på Instalcobolaget Dalab i Borlänge tar nu även över vd-ansvaret på systerbolaget VVS Installatör. Tidigare vd Kjell Jonsson stannar kvar i bolaget och tar rollen som projektledare och kalkylator.

Henrik har sedan 2013 varit vd på Dalab. I samma lokaler sitter också Instalcobolaget VVS Installatör som Henrik nu också tar över ansvaret för. Eller rättare sagt ansvaret för Tunabygdens VVS Installatör AB som är det korrekta namnet men där de flesta bara säger Installatör.

- Dalab och VVS Installatör har sedan tidigare ett mycket nära samarbete och vi delar lokaler. Att jag nu får jag möjligheten att bli ansvarig gör båda bolagen är både stimulerande och roligt och kommer bidra till ett ytterligare samnyttjande av resurser mellan alla Instalcobolagen som finns i vår närhet och det börjar nu bli väldigt många i vår region nu, säger Henrik Ekgren.

Henrik har gått den långa vägen inom ventilationsbranschen och började direkt efter skolan som ventilationsmontör innan han gick vidare i karriären och blev servicetekniker och serviceledare för att sedan bli projektledare och sedermera vd. En karriärväg som många vd:ar i Instalcos dotterbolag har gått.

- VVS Installatör är ett välkänt varumärke i regionen med anor från många årtionden bakåt i tiden. Det är ett stort ansvar att axla vd-rollen i bolaget och vidareutveckla verksamheten och modernisera och fortsätta resan som ett ledande VS-företag i regionen, säger Henrik.

Dalab och VVS Installatör sitter sedan 2019 i nya gemensamma lokaler i Kvarnsveden i Borlänge.